Of de bestuurder van een failliete Bredase taalschool even ‘om en nabij’ de 250 duizend euro komt aftikken. En oh ja, de curator wacht al drie jaar op de administratie. Tot die tijd blijft de van fraude verdachte Ahed S. gesignaleerd staan: hij mag het land niet uit.

Dat blijkt uit het achtste faillissementsverslag van de Bredase curator Pieter Boomaars. Hij onderzoekt de handel en wandel van de gevallen ondernemer S. Volgens de curator heeft de Syriër tweeënhalve ton uit de bv van de school onttrokken. Boomaars eist dat geld terug.

Ahed S. tegenover Omroep Brabant.

Geen cursus, wel factuur

Met veel bombarie opende in 2017 taalschool ‘De Beste School’ in Breda. Lokale media besteedden er toen aandacht aan. Met een keurmerk van Blik op Werk kon S. honderden facturen bij DUO declareren van inburgeraars die eigenlijk geen cursus volgden.

De bedrijfsvoering bleek al na de eerste week een chaos, vertelden ingewijden. S. hield het minder dan twee jaar vol. Hij zou volgens BN De Stem ‘bijgespijkerd worden op financieel gebied’, maar daar is niets van terechtgekomen. Wanneer S. voor de rechter moet verschijnen is nog niet bekend.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie