Eindhovenaar Jay Manichand en zijn vrouw Michelle doen deze week opnieuw hun verhaal tegenover de landelijke media. Nu besteedt SBS6 aandacht aan de vernieling van het graf van zoontje Jay én dat van de opa van Michelle. Het koppel eist een compleet herstel van de twee graven en een schadevergoeding van de gemeente Eindhoven.

Komt het nog goed tussen de gemeente Eindhoven en het gezin van Jay Manichand? Manichand en zijn vrouw Michelle houden de gemeente Eindhoven verantwoordelijk voor de grafvernielingen en het leed als gevolg daarvan. Maar het conflict over de schadeafhandeling suddert al maanden voort. Zo erg, dat vader Jay het stadhuis van Eindhoven niet meer in mag.

Op kerkhof De Oude Toren liggen onderdelen van het vernielde kindergraf overal verspreid. Manichand laat aan de cameraploeg zien dat de afgezaagde grafsteen nog ‘zomaar’ op een gangpad ligt. Het aanzicht kwetst Manichand en zijn vrouw tot op het bot. Afgelopen week bleek ook nog eens dat een ander graf, dat van de opa van Michelle, ten onrechte was ontruimd, zo meldde het ED.

Om te protesteren tegen de gang van zaken, heeft Manichand op zondag een spandoek bij het stadhuis opgehangen. ‘Gemeente vernielt twee graven van dezelfde familie. #schaamteloos’, zo staat te lezen. Manichand en zijn vrouw eisen dat de twee graven ‘voor de kerst’ er weer picobello uitzien. Dat betekent een compleet herstel. Dus voor het kindergraf van Jay: nieuwe beplanting, bestrating rondom de grafsteen, verlichting, een bewateringssysteem en bedekkende kunstgras. Maar de gemeente Eindhoven heeft al laten weten dat de plaatsing van elementen zoals kunstgras onbespreekbaar is.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie