Waar gaat het heen met de wereld? In Eindhoven kwam er een wazig persoontje schuimbekkend naar me toe gelopen. Hij begon me te filmen en ik dacht: interessant. Hij begon over m’n journalistieke werk, want ik had naast de moskeewoordvoerder ook enkele buren aan het woord gelaten over moskeebezoekers die met de auto komen.

De profeet Mohammed ﷺ heeft in een overlevering gezegd:

‏ “‏ ما زال جبريل يوصيني بالجار حتى ظننت أنه سيورثه‏”‏ ‏‏‏.‏

“(De engel) Djibriel bleef tegenover mij steeds het belang benadrukken van de juiste omgang met de buren, totdat ik dacht dat hij hen (de buren) tot erfgenamen zou maken.”

Maar in plaats van zich te haasten naar de buren en hen te vragen of zij iets voor hen kunnen betekenen, richten onwetenden hun pijlen op de onschuldige brenger van nieuws die hen kennelijk niet bevalt. En haasten zij zich te speculeren over de onschuldige nieuwsbrenger.

حسبي الله ونعم الوكيل

Allah is voldoende voor mij en de Beste Beschermer.

Daarna noemde deze onwetende persoon mij iets wat betekent wat mogelijk kan worden opgevat als een oproep om ‘op te treden’ tegen mij. Zo omschrijft hoogleraar Maurits Berger in Leiden het woord wat deze Djaahil heeft gebezigd.

“De extremere types geven zichzelf de bevoegdheid om de beschuldiging en de voltrekking van de doodstraf in eigen hand te nemen”, aldus Berger. Zie ook: Maurits Berger over interpretatie van Denk-filmpje – Universiteit Leiden

Hij filmde ook de auto waarin ik reed en het nummerbord. Navraag leert dat de persoon die mij op deze wijze heeft bedreigd eigenlijk een zielige persoon is. Hij is blijkbaar banger voor een krant dan voor Allah. Er had zojuist een dodengebed in de moskee plaatsgevonden voor een doodgestoken vrouw. Maar dat was hij blijkbaar ook allang weer vergeten. Om over het vasten in de ramadan nog maar te zwijgen. Dat hij mij zag, vond hij veel belangrijker. Hij zegt op z’n LinkedIn dat-ie een verkeersregelaarsbedrijfje heeft. Interessant. Zorgwekkender is dat deze persoon die met meerdere winden meewaait zich kennelijk laat opjutten door andere personen met een eigen agenda.

الله المستعان

Allah is Degene Wiens Hulp wordt gevraagd.

Ik vind het erg voor z’n ouders. Ik denk niet dat zij hem zo hebben opgevoed.

Vorige maand maakte ik een verhaal over parkeeroverlast veroorzaakt door onder meer studenten van Fontys en bezoekers van PSV. Eindhovense buurt ‘schijtziek’ van overlast door gratis parkeren: ‘We zitten ingesloten’ | Eindhoven | ed.nl

Tot nu toe heb ik uit de hoek van Fontys en PSV nog geen dreigementen hoeven ontvangen.. Ik vraag me af of ze ook maar een seconde hebben wakker gelegen van mijn parkeerverhaal. Kijk Ayoub, Zo kan het ook.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie