Waar gaat het heen met de wereld? In Eindhoven kwam er een wazig persoontje naar me toe gelopen. Hij begon me te filmen en ik dacht: interessant. Hij begon over m’n journalistieke werk. Daarna noemde hij me iets wat betekent dat mijn keel doorgesneden mag worden. Navraag leert dat de persoon die mij op deze wijze heeft bedreigd Ayoub Ali Ammar heet. Hij is blijkbaar banger voor een krant dan voor Allah. Er had zojuist een dodengebed in de moskee plaatsgevonden voor een doodgestoken vrouw. Maar dat was hij blijkbaar ook allang weer vergeten. Om over het vasten in de ramadan nog maar te zwijgen. Dat hij mij zag, vond hij veel belangrijker. Hij zegt op z’n LinkedIn dat-ie een bedrijfje heeft genaamd AFA Traffic. Heeft iets te maken met verkeersregelaars. Interessant. Zorgwekkender is dat een IS-sympathisant blijkbaar zomaar in Eindhoven rondloopt. Ik vind het erg voor z’n ouders. Ik denk niet dat zij hem zo hebben opgevoed.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie