De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet onderzoek naar een tandartsenpraktijk in de Nieuwe Fellenoord in Eindhoven. Om mogelijk bewijsmateriaal te vergaren hebben rechercheurs donderdag tot laat in de avond het bedrijfspand in Oud-Woensel doorzocht.

Daarbij is beslag gelegd op de administratie. Er is ook een inval geweest bij een kantoor binnen dezelfde vennootschap in Heerlen. Een woordvoerder van de inspectie wil desgevraagd alleen vertellen dat er een ‘onderzoek in Eindhoven’ gaande is.

De rechercheurs vielen het pand in Eindhoven iets na 15.00 uur binnen. Op dat moment waren er meerdere patiënten in de praktijk aanwezig. Zij moesten direct naar buiten. De tandarts bleef tot zeker middernacht vastzitten in zijn eigen praktijk. Ondertussen keerden de rechercheurs het bedrijfspand binnenstebuiten.

De tandarts, van oorsprong een Syriër, runt al jaren de praktijk in de Nieuwe Fellenoord. Hij zou in die periode een klantenbestand hebben opgebouwd van ongeveer vierduizend patiënten. Die zouden grotendeels afkomstig zijn uit de Syrische vluchtelingengemeenschap.

Lees ook:

Grootscheepse inval bij Eindhovense tandartsenpraktijk: ‘Ze doen net of het daar vol met wapens ligt’ (Eindhovens Dagblad)

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie