Een alledaags ritje naar het tankstation in het Limburgse Elsloo draaide voor Amro Aldimashki (19) uit op een financieel drama. Na een eenzijdig verkeersongeluk doet de jonge Syriër op donatieplatform GoFundMe een noodkreet. ‘Laat mij niet failliet gaan.’

De ondernemer knalde het afgelopen weekeinde met zijn geleasede bestelwagen op een boom. De vijf jaar oude Mercedes-Benz Sprinter (nieuwwaarde ruim 51 duizend euro) raakte door de klap total loss.

Naast dat hij gewond raakte aan zijn rechterarm zit Amro, die vier jaar geleden als vluchteling naar Nederland kwam, met een torenhoge rekening. De leasemaatschappij wil nu dat hij de ontstane schuld van bijna 25 duizend euro in een keer aflost.

De Syrische statushouder wilde met de bedrijfswagen na middernacht nog even wat te drinken halen bij een tankstation in de buurt. Maar op de terugweg ging het helemaal mis. ‘Mijn telefoon was gevallen op de grond. Die wilde ik gaan pakken, maar toen ik naar boven keek zag ik een boom voor me. Daar ben ik vol tegenaan geklapt.’

De mbo-student ziet zijn ondernemersdroom in de autowereld door het ongeluk in duigen vallen. Hij is niet allrisk verzekerd tegen schades door eigen schuld en zit nu behoorlijk in de penarie. De Syriër heeft zijn hoop nu gevestigd op donaties van sympathisanten.

Zeven maanden geleden startte de autofanaat een eigen bedrijf dat zich bezighoudt met het oppimpen van auto’s. Voor klanten voorziet hij bolides onder meer van nieuwe gordels in een kleur naar wens. De riemen koopt Amro in over de grens in Duitsland.

Maar nu is zelfs de naaimachine die in de bestelwagen stond door die ene klap aan diggelen. Voor het ongeluk nam Amro (die bij zijn ouders in Elsloo woont) zeker twaalf auto’s per maand onder handen. Nu hangt een faillissement boven zijn hoofd.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Een gedachte over “Ritje naar de benzinepomp kost Syrische statushouder een fortuin”

Geef een reactie