Na een hoog opgelopen verkeersruzie in de Kraijenhoffstraat in Woensel-Zuid is een jonge vrouw mishandeld door een fietser die even later omver werd gereden door een auto. Enkele tientallen mensen in het naastgelegen park zagen het gebeuren.

De jonge vrouw liep op zaterdagavond rond 21.00 uur naar haar auto om op bezoek te gaan bij een vriendin. Op dat moment kruiste een man op de fiets haar pad. Na een woordenwisseling ontstond er een handgemeen. De man sloeg en kraste de vrouw op haar nek en rug en probeerde er daarna vandoor te gaan.

Haar vriend was op dat moment nog in de buurt, stapte in de auto en racete enkele tientallen meters door de straat. Op de kruising met de Anthony van Leeuwenhoeklaan reed hij de man (inmiddels te voet) omver. De man vloog enkele meters door de lucht en belandde op de autoruit van de auto. Daarna stond hij weer op met zichtbaar letsel aan een been. Omstanders hielden beide partijen uit elkaar om een verdere escalatie te voorkomen.

Een van de omstanders benadrukte tegenover de toegesnelde politieagenten dat de omver gereden man een beruchte amokmaker is in Woensel-Zuid. De ondernemer toonde een filmpje op zijn telefoon waaruit blijkt dat de man eerder voorbijgangers heeft lastiggevallen en belaagd. De bestuurder en de fietser zijn meegenomen door de politie voor verder onderzoek.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie