De korte maar hevige brand die in de nacht van donderdag op vrijdag uitbrak in een appartementencomplex in Woensel-Noord, is ontstaan door een brandende sigaret.

Een bewoner vertelde vannacht desgevraagd dat hij een sigaret in de woonkamer had laten liggen waarna deze vlam vatte. Hij was op dat moment alleen in zijn woning op de vierde verdieping van het gebouw aan de Lauwerszeeweg in Eindhoven. De man was goed aanspreekbaar nadat de brandweer een uur na middernacht het sein brand meester had gegeven.

Het ED meldt dat het appartement door de brand volledig gerenoveerd moet worden. Ook schrijft de krant dat de kans groot is dat de aangrenzende woningen ook rook- en waterschade hebben. Die bewoners zijn echter niet aanwezig.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Een gedachte over “Sigaret oorzaak brand in flat Woensel-Noord”

Geef een reactie