EINDHOVEN – Een dramatische wending in een voortslepende burenruzie in Eindhoven. Een 42-jarige vrouw is zaterdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat de gealarmeerde politie haar bewusteloos in haar woning had aangetroffen. De vrouw had een dag eerder te horen gekregen dat ze de rechtszaak tegen haar twee buren en de woonstichting heeft verloren.

De politie heeft de vrouw bewusteloos met een overdosis medicijnen en een afscheidsbrief aangetroffen, zo vertelt haar vriend Gerero van der Heijden. Hij belde de politie toen hij op vrijdag geen contact meer kon krijgen met zijn vriendin. Nu vechten de artsen in het ziekenhuis hard om de vrouw weer bij bewustzijn te krijgen.

Autisme

De vrouw moet van de rechter haar woning aan de Joan Melchior Kemperstraat binnen veertien dagen verlaten, zo vertelt haar vriend Gerero van der Heijden. De ruzie gaat over wie schuldig is aan buurtoverlast. In februari bepaalde de rechter dat de vrouw, die autisme heeft, voorlopig in haar woning mocht blijven. De verzamelde bewijslast was niet overtuigend genoeg, zo oordeelde de rechter.

Maar nadat de buren in juni voor de rechter onder ede hadden getuigd, is de zaak gaan kantelen. De twee buren en de woonstichting hebben alsnog hun zin gekregen. Hun alleenstaande en werkende buurvrouw moet na ruim zes jaar weg uit de straat, zo blijkt uit het vonnis. “Al vanaf het begin ben ik het pispaaltje”, aldus de vrouw over de in haar ogen pesterijen van haar buren.

Dakloos

Het nieuws van de aanstaande, gedwongen uithuiszetting is bij Gerero’s vriendin ingeslagen als een bom. Ze verliest in één klap haar zelfstandige woning. Woonstichting Thuis hoeft de vrouw geen vervangende woonruimte aan te bieden.

Niet alleen Gerero, maar ook gemeenteraadslid Niek Rennenberg maakt zich zorgen. Hij wil dat burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven, een stokje steekt voor de uithuiszetting van een vrouw ‘met een beperking’. ‘Je hoeft geen helderziende te zijn om te kunnen vaststellen dat mevrouw naar aller waarschijnlijkheid op termijn haar betaalde baan zal gaan verliezen als ze dakloos wordt’, schrijft fractielid Rennenberg van Ouderen Appèl-Hart voor Eindhoven in een brief aan Dijsselbloem.

Lees ook twee eerdere verhalen over deze zaak:

Autistische ‘Alice’ ligt al jaren overhoop met haar buren: ‘Al vanaf het begin ben ik het pispaaltje’

Mag vrouw huis uit worden gezet na zes jaar ruzie met buren? ‘Ze intimideren haar voortdurend’ (Eindhovens Dagblad, ED.nl)

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie