EINDHOVEN – Het leven van kunstenaar Mehmet Elmacıoğlu heeft er weer een roerig hoofdstuk bijgekregen. Toen een vrouw op straat werd bedreigd door een straatjunk, sprong Mehmet tussenbeide. Met gevaar voor eigen leven, zo blijkt.

Mehmet werd neergestoken en kreeg ook een vuistslag in het gezicht, met een gebroken oogkas tot gevolg. Dat gebeurde op woensdagochtend op straat in het centrum van Eindhoven. “Ik leef nog”, heeft Mehmet zijn 2600 volgers op Facebook inmiddels laten weten. “Ik kan ‘t gelukkig nog allemaal navertellen”, schrijft hij, “en dat, omdat ik een dame heb beschermd tegen die junky.”

Paradijsvogel

Zoals wel vaker maakte paradijsvogel Mehmet die bewuste dag een fietstochtje door Eindhoven. Eenmaal aangekomen in de beruchte Raiffeisenstraat, raakt Mehmet gezellig in gesprek met een oude bekende. Hij en de vrouw praten honderduit over beats en rapteksten. In de straat bevindt zich ook het Domus-huis, een Leger des Heils-locatie voor verslaafden en psychiatrische patiënten.

Dan opeens springt een levensgevaarlijke gek genaamd ‘Mehdi’ voor hun neus. De junk komt met een bizarre beschuldiging waar de vrouw volgens hem iets mee te maken zou hebben. Mehmet bedenkt zich niet en probeert de gek meteen op afstand van de vrouw te houden. Daarop slaat de vlam volledig in de pan.

Vrezen voor z’n oog

Junk Mehdi (54) pakt opeens een mes uit zijn broek en begint als een wilde in te steken op Mehmet, die het mes amper kan ontwijken. Mehmet wordt gestoken in zijn gezicht, nek en arm. Ook krijgt hij een flinke vuistslag op zijn linkeroog. Twee dagen later is dat zo gaan zwellen, dat hij niets meer door dat oog kan zien. Nu mag er geen druk op zijn hoofd en gezicht komen, om te voorkomen dat hij zijn oog misschien kwijtraakt.

Mehmet hoopt dat zijn belager nog steeds achter slot en grendel zit. Ondertussen stromen de steunbetuigingen aan het adres van slachtoffer Mehmet binnen op z’n Facebookpagina: Beterschap, Heel veel sterkte strijder, Jij bent goed voor iedereen. Sterkte, Mehmet.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie