EINDHOVEN – Forse tegenslag voor een prestigieus nieuwbouwproject in Eindhoven. Door een constructiefout ligt de bouw van Matchbox (36 sociale huurwoningen) op Strijp-S zeker de komende vijf weken stil. Matchbox wordt het eerste houten flatgebouw op het voormalige Philips-terrein.

De fout ligt in de zogeheten prefab betonbouw van de begane grondvloer. Prefab is het proces waarbij materialen van tevoren in de fabriek of werkplaats tot onderdelen worden gemaakt. De tegenvaller blijkt uit een bericht op internetforum SkyscraperCity, dat onder meer bouwprojecten in Eindhoven nauwlettend in de gaten houdt.

‘Tot in de puntjes voorbereid’

In juni meldde bouwbedrijf Stam en De Koning dat de begane grondvloer was gestort. ‘De betonstort is voorafgaand tot in de puntjes voorbereid door het projectteam’, aldus een bericht op de website van de bouwer. Maar nu blijkt dat het ergens toch niet helemaal goed is gegaan.

In oktober zal opnieuw beton worden gestort. Naar verwachting pas in november start de houtbouw van Matchbox, oftewel Luciferdoosje. Het gebouw krijgt in totaal zeven bouwlagen.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie