EINDHOVEN – En weg is-ie.. Het reclamedoek van Ziggo van zeventig meter breed – en met daarop de logo’s van Ajax en Feyenoord – is na de nodige ophef, uit het centrum van Eindhoven verwijderd.

Tv-aanbieder Ziggo had deze zomer een ‘belangrijke’ boodschap: Europees voetbal kun je het nieuwe seizoen alleen bij ons bekijken. En om dat te illustreren liet Ziggo een mega billboard plaatsen, over de gehele buitenmuur van het Beursgebouw, tegenover het centrale busstation van Eindhoven. Het billboard toont voetbalfans in de shirts van PSV, AZ, Ajax, Feyenoord én FC Barcelona.

Maar zeker één PSV-supporter (‘Joske Brenet’ op X) ergerde zich kapot aan de afbeelding van de logo’s van vooral Ajax en Feyenoord. Hij besloot daarom die logo’s te bekladden en onzichtbaar te maken voor het langslopend publiek. Met de woorden ‘Zo doen wij dat in Eindhoven’, deelde hij op X uitdagend een sneer uit naar Ziggo.

‘Sta je daar, als een ware rebel met je stift in de hand’, reageerde Ziggo op X op de ‘baldadige actie’ van de PSV-supporter. Plots werd de politie ingeseind over het ‘vandalisme’. De politie liet weten een eventuele aangifte in behandeling te zullen nemen. Het X-account van Joske Brenet bestaat inmiddels niet meer.

Het gewraakte spandoek met daarop onder meer de logo’s van Ajax en Feyenoord op de buitenmuur van het Beursgebouw in Eindhoven. Bron: X

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie