EINDHOVEN – Ze waren er op z’n zachtst gezegd niet blij mee: de bewoners van een seniorenflat dreigden hun papiercontainer kwijt te raken. Afvalinzamelaar Cure wilde dat ze voortaan 180 meter zouden gaan lopen naar een ondergrondse stortbak. Maar na protest en bemiddeling van een gemeenteraadslid werd het besluit teruggedraaid.

“Natuurlijk hebben we altijd situaties waar het niet zo eenvoudig is”, erkende Cure op vragen van gemeenteraadslid Rudy Reker (LPF). Hij kaartte de kwestie aan bij de eigenaar van de container. En met succes. Cure laat nu weten een uitzondering te maken ‘op het lopende beleid’.

“Het is voor de flatbewoners inderdaad moeilijk om de loopafstand te overbruggen”, aldus een woordvoerder van Cure. Wat heet: de looproute naar de Bisschopsmolen heeft een helling, en uit de bocht kan zomaar een auto scheuren. ‘Levensgevaarlijk’, waarschuwden tientallen oudjes van de flat aan de Keersoppermolen.

De flatbewoners brengen hun oud papier en karton altijd via een lift naar de kelder. Daar staat een ‘gezamenlijke’ container op vier wielen die elke week wordt geleegd. Maar die rijdende ‘gemaksbak’ dreigde vanaf 12 april te verdwijnen. Cure wil namelijk toewerken naar een ‘eenduidig systeem’: alleen nog wielcontainers voor rijtjeshuizen en ondergrondse containers voor torenflats.

Maar nu blijkt dat ook seniorenflats (55-plussers) hun wielcontainers wel gewoon mogen behouden. De flatbewoners zijn blij en tevreden over de afhandeling van de kwestie door Cure.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie