Opnieuw een spionagerel bij Denk. In een WhatsApp-groep van Denk-politici gaat een filmpje rond van een besloten gesprek tussen onder meer de Kamerleden Farid Azarkan en Tunahan Kuzu. Een woordvoerder van Denk spreekt in een reactie van smaad en laster.

De beelden zijn afkomstig van een bewakingscamera in het partijkantoor in Amsterdam. De woordvoerder vindt dat met de verspreiding van ‘een onjuiste video de goede naam van de betrokkenen in het geding is gekomen’. Hij wijst er op dat de authenticiteit van het filmpje niet is geverifieerd.

‘Denk-Kamerleden roddelen over eigen raadsleden’, luidt de introductie van het filmpje, dat dateert van voor 2021. Te zien is dat Azarkan en Kuzu om de tafel zitten met de toenmalig Amsterdamse fractievoorzitter Mourad Taimounti. In het filmpje is te horen hoe partijleider Azarkan drie lokale partijgenoten ‘hyenaatjes noemt.

Eind vorig jaar was er al eens een afluisterincident bij Denk. Toen belandden geluidsopnames van een Haags kandidaat-raadslid bij Azarkan. De partijleider zei daarover in de Volkskrant: ‘Het is goed dat we af en toe klokkenluiders hebben die ons de feiten brengen.’

Lees ook: Familie Eindhovense Denk-lijsttrekker blokkeert ‘partijdige’ noodhulp, PvdA-kandidaat is zich van geen kwaad bewust

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie