Satire met een ernstige ondertoon.. Tv-bioloog Freek Vonk is door een lezer van de Volkskrant keihard terecht gewezen. In een ingezonden brief beschuldigt de lezer hem van grensoverschrijdend gedrag, tegenover dieren welteverstaan.

Jikke Vermeulen vindt het niet gek dat de programmamaker al door verschillende dieren is gebeten. ‘Je weet zelf dat een dier aanvalt, als het zich in het nauw gedreven voelt. Dus waarom moet je steeds dieren aanraken, achterna zwemmen, oppakken en showen voor de camera?’ Vermeulen roept de zelfverklaarde dierenliefhebber op om de dieren met rust te laten. ‘#MeToo geldt ook voor dieren!’

Deze week werd Vonk tijdens tv-opnames in de jungle van Suriname gestoken door een tijgermeerval. Vonk viste de meerval uit het water met een net. Om aan te geven dat de vis dit niet kon waarderen, haalde hij met een van zijn stekels uit naar Vonk. ‘De stekel brak af in mijn hand’, vertelt de hoogleraar in een bericht op zijn Instagramaccount. ‘De stekel zat echter muurvast.’

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie