Bron van de foto: Instagram-account wijkagent Jens Raijmakers.

De medewerkers van de kapsalon annex kledingwinkel in de Kruisstraat in Eindhoven zijn boos vanwege een politie-inval waarbij donderdag in hun zaak stapels namaakkleding in beslag zijn genomen. Ondertussen lijkt de zaak weer bevoorraad met kleding van dit keer volstrekt onbekende merken.

De politie ging vorige week donderdag langs bij het pand in de wijk Oud-Woensel nadat er een anonieme tip was binnengekomen. Een ingeroepen specialist bevestigde toen dat het gaat om een handel in vervalste merkkleding. De producten waren volgens de politie van onder meer de merken Fila, Adidas, Nike en D&G.

Op maandag was de zaak met twee activiteiten gewoon weer in bedrijf, inclusief een pinautomaat. In het kledinggedeelte liggen nu broeken, truien, T-shirts en schoenen van vreemde merken. Voorbeelden zijn Ramoss, Pied Bull, Pasargado, Gogard en Efolle (met een logo dat lijkt op dat van Adidas).

De aanwezige medewerkers waren maandag allerminst te spreken over de politieactie van vorige week. Ze vinden dat hun onderneming onnodig voor het oog van de buurt in een negatief daglicht is geplaatst. Het bedrijf zegt een klacht te willen indienen bij de politie over de gang van zaken.

De winkeleigenaar die verdachte is zou evenwel nog steeds in het buitenland zijn. Een medewerker (de broer van de eigenaar) zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Hij wijst in de boekhouding op een factuur van een handelsbedrijf uit Bakel dat in ieder geval een deel van de als frauduleus aangemerkte handelswaar heeft geleverd. De kledingzaak is drie maanden geleden toegevoegd aan de kapsalon.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie