Bron van de foto: Instagram-account wijkagent Jens Raijmakers

De politie heeft vorige week in de Kruisstraat in Oud-Woensel een winkel met vervalste merkkleding ontdekt. De inmiddels in beslaggenomen handelswaar, lag in dezelfde ruimte als een kapperszaak.

De politie had vorige week donderdag een anonieme tip gekregen over de illegale praktijk, zegt wijkagent Jens Raijmakers in een bericht op Facebook. Bij een onderzoek op locatie op diezelfde dag stuitten hij en zijn collega’s op een ‘volledig ingerichte winkel’. Er waren op dat moment meerdere mensen in de kapsalon aanwezig. De winkeleigenaar is aangemerkt als verdachte.

Raijmakers: ‘Goedkope stoffen, scheve pasvorm.. Het stiksel was dusdanig slecht, tegen de tijd dat je op de Woenselse Markt bent loop je in je ondergoed.’ Een ingeroepen specialist bevestigt dat het gaat om een handel in vervalste merkkleding. De producten waren volgens de politie van onder meer de merken Fila, Adidas, Nike en D&G.

Voor het maken en verhandelen van nepmerkartikelen staat een maximale gevangenisstraf van vier jaar. Ook kan de dader aangeklaagd worden wegens de schending van het merkrecht en auteursrecht. De boetes kunnen tienduizenden euro’s bedragen.  

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie