In de strijd tegen de overlast en de criminaliteit op en rond de Woenselse Markt, was er vrijdagmiddag een grote handhavingsactie. De politie slingerde veertien herrieschoppers op de bon. Inspecteurs van de de gemeente gaven op hun beurt zeven ondernemers een waarschuwing wegens ‘overtredingen’. Een uitbater had teveel giftige stoffen in zijn zaak.

Controles

De overlastgevers dronken alcohol op straat en maakten zich schuldig aan ‘hinderlijke samenscholing’. Een speciaal interventieteam van de gemeente controleerde zeven panden op het marktplein en de aangrenzende Kruisstraat. De inspecteurs zagen meerdere overtredingen.

Giftige stof

In één pand was er een gevaar voor de volksgezondheid door een te hoge concentratie koolmonoxide. De gemeente wil niet bevestigen of de overtreding te maken heeft met een shishalounge. In zo’n zaak kunnen klanten waterpijp roken. Een woordvoerder wil alleen vertellen dat een uitbater een ‘herstelsanctie’ opgelegd heeft gekregen. Dat betekent dat de verantwoordelijke een misstand in zijn zaak zo snel mogelijk moet herstellen.

Bij een controle in 2019 bleek de giftige stof koolmonoxide aanwezig in meerdere shishalounges in de Kruisstraat. Twee zaken moesten toen dicht. In datzelfde jaar werd ook een verborgen waterpijpcafé ontdekt en ontruimd. Ook daar was gevaarlijk veel koolmonoxide.

Sluiting

Bij de andere ondernemers hield de gemeente het bij een waarschuwing. Ze moeten de misstanden, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid en bouwkunde, bij een volgende controle wel opgelost hebben. Als de zaak dan nog niet op orde is, kan de gemeente overgaan tot sluiting.

Lees ook:

Oud-Woensel krijgt vaste politiepost voor meer leefbaarheid

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie