Een schietpartij in de nabijheid van winkelend publiek op het Cassandraplein in Woensel-Zuid heeft voor nogal wat opschudding gezorgd. Bij een ruzie dinsdagavond tussen een aantal jongemannen schoot een van hen met een vuurwapen in de lucht. Daarbij lieten ze nepgeld op straat vallen.

Bij de glasbak aan het Cassandraplein praten twee buurtbewoners een dag later nog na over de wildwesttaferelen aan de Muzenlaan (150 meter verderop). ‘Ik dacht dat ik een klapperpistool hoorde’, zegt een van de twee. De man wil anoniem blijven. Hij ziet al langere tijd dat ‘twintigers met schoudertasjes’ in auto’s langs elkaar gaan stilstaan met het raampje open. ‘Om zaken uit te wisselen’. Dat bleek dinsdag dus nepgeld te zijn.

Beelden van de schietpartij en het politieonderzoek. Credit: Omroep Brabant.

‘Verplaatsing van de overlast’

De buurtbewoner maakt zich zorgen over de veiligheid op straat. Hij zegt dat de overlast van herrie-auto’s en groepen jongeren zich van de Kruisstraat naar de Muzenlaan heeft verplaatst. Sinds vorige maand gaat de Kruisstraat en ook de Woenselse Markt iedere avond na 20.00 uur op slot voor gemotoriseerd verkeer. Maar ondertussen hebben raddraaiers op de Muzenlaan vrij spel. De laan is bijna een kilometer lang en in een rechte lijn. ‘Je mag hier 30 kilometer per uur, maar ze rijden hier ’s avonds harder dan op de Kennedylaan’, klaagt de buurtbewoner.

Een oudere vrouw die net uit de Albert Heijn komt lopen zegt zich niet geïntimideerd te voelen door de schietpartij in de buurt van gisteren. ‘Ik weet van niets en als ik toen in de buurt was zou ik gewoon rustig zijn doorgelopen.’ Een medewerkster van een cafetaria aan de Muzenlaan om de hoek bij het plein spreekt van een ‘incident’. En nee, ze vindt niet dat er voor de deur te hard gereden wordt. ‘Maar laat je kinderen hier niet alleen op straat spelen’, voegt ze eraan toe.

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie