De 24-jarige man die zaterdagavond met zijn auto inreed op een voetganger wordt niet meer verdacht van poging tot doodslag. De politie heeft besloten de aanklacht te seponeren. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten.

De aangereden voetganger blijft wel verdachte van mishandeling. Hij sloeg in Woensel-Zuid een jonge vrouw, waarna een auto op hem inreed. De 56-jarige verdachte zou ‘zes of zeven keer’ eerder vrouwen hebben belaagd. Lokale ondernemers zeggen dat de man al bijna een jaar onrust in de wijk veroorzaakt.

Zaterdagavond liep een verkeersruzie in de Kraijenhoffstraat volledig uit de hand toen de man te fiets en een jonge vrouw te voet elkaars pad kruisten. Hij sloeg en kraste de vrouw op haar nek en rug en probeerde er daarna te voet vandoor te gaan.

De vriend van de vrouw, een 24-jarige man, reed met de auto achter de man aan en raakte hem frontaal op de kruising met de Anthony van Leeuwenhoeklaan. De politie zag die actie als een poging tot doodslag en arresteerde de jongeman. Maar inmiddels is die aantijging dus geseponeerd. De twee mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Overlastgever

Een lokale ondernemer (die anoniem wil blijven) zegt dat de aangereden man eerder ook zijn vrouw in dezelfde buurt heeft lastiggevallen. ‘Die man spoort niet en zoekt bewust de grenzen op’. Winkeliers in Woensel-Zuid klagen dat de overlastgever vrouwen nastaart, achtervolgt en uitscheldt. Zo maakte de man een paar maanden geleden seksueel getinte opmerkingen tegen een kassameisje in een supermarkt in de Kruisstraat.

Toen de ondernemer hem op camera confronteerde met zijn gedrag reageerde hij agressief. ‘Wat doe ik? Niks!’, is te horen op het filmpje. De man zou ook geroepen hebben dat ‘ze mij toch niet kunnen oppakken’. Opvallend is dat de man toen een mondkapje droeg dat zijn gezicht grotendeels verbergt. ‘Het is een provocateur die het gemunt heeft op vrouwen.’

Verwarde personen

Woensel-Zuid en Gestel zijn de twee wijken in Eindhoven met de meeste meldingen van mensen met verward gedrag. Drie maanden geleden startte de gemeente een proef met zogeheten wijk-GGD’ers die het werk van politie en de reguliere zorg moeten aanvullen. Doel is de overlast terugdringen. Ze moeten waar het kan passende en creatieve zorg bieden aan probleemgevallen in de wijk.   

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie