Met een grootschalige, en bijna geruisloze, operatie lichtten arrestatieteams donderdagochtend negen terreurverdachten van hun bed. Onder hen verschillende jonge moslimmannen uit stadsdeel Woensel. Bij hun buren overheerst de verbazing: „De buurman en terrorisme? Ik kan me daar niks bij voorstellen.”

Het eerste dat de omwonenden horen is het zwaar kloppende geluid van de roterende bladen. Ergens tussen vier en vijf uur in de nacht cirkelt een helikopter laag boven een volksbuurt in Woensel-Noord als de eerste klap klinkt. Gemaskerde, zwaarbewapende leden van een arrestatieteam dringen een huurwoning binnen, daarbij sneuvelt ook het ruitje naast de deur. 

In samenwerking met Chiel Timmermans.

Lees het hele verhaal op ED.nl

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie