Het benefietconcert voor Oekraïne dat zaterdagavond in het Muziekgebouw in Eindhoven plaatsvond, heeft 30.000 euro opgebracht. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten. Het bedrag gaat naar Giro 555 voor de hulpverlening aan Oekraïense vluchtelingen en oorlogsslachtoffers.

Bijna 1100 mensen woonden in de uitverkochte grote zaal optredens bij van de zangeressen Kovacs en Edsilia Rombley, pianist Iris Hond, jazztrompettist Eric Vloeimans en cabaretier Theo Maassen. Rombley verving op het laatste moment Trijntje Oosterhuis die moest afzeggen wegens een coronabesmetting.

Rombley: ‘Ik werd gebeld en daar ging mijn zaterdagavond. Maar ik moest hier zijn. Elke dag kijken we naar die vreselijke beelden.’ Ze vertolkte onder meer I Say a Little Prayer. Kovacs zong onder meer haar hit My Love.

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven sprak na afloop van ‘een integere avond’ met ‘een diepe lading’. ‘Of we iets kunnen veranderen in Oekraïne? Ik ben bang van niet. We kunnen alleen het leed misschien wat verzachten door de mensen te ondersteunen en ze hier gastvrij op te vangen.’

Door Inti Ibáñez Matus

Journalist, redacteur, copywriter.

Geef een reactie